Album

Tamburaši i cajke udružili snage protiv politike

today1 travnja, 2023 276 1

Background
share close

Nakon nedavne hajke na cajke u Puli i Osijeku tamburaši su odlučili podržati glazbene kolege turbofolk scene poručujući da narodna muzika, bez obzira s kojeg podneblja dolazila, mora imati mjesto u svakoj dvorani u kojoj će se okupiti ljubitelji takve glazbe i uživati u koncertu. Poznata imena tamburaške tradicijske i pop glazbe, kako doznajemo, snimaju album dueta s poznatim folk izvođačima kako bi skrenuli pozornost da glazba ne povlači nego briše granice među ljudima i da ljudima treba dati da slušaju što žele, a ne što im se nameće.

Podsjetimo, nedavno je gradonačelnik Pule zabranio koncert turbofolk izvođača u tamošnjoj sportskoj dvorani, a kada je organizator najavio da se koncert prebacuje u Osijek i osječki je gradonačelnik odlučio zabraniti cajkama nastup u Osijeku poručujući kako se takvi eventi ne uklapaju u kulturni program Grada. Revoltirani zabranama, tamburaši su odlučili podržati kolege jer kako kažu i sami doživljavaju slično kada su u pitanju nastupi.

Nedavno je Mejašima otkazan nastup u Puli uz obrazloženje da takva glazba nije primjerena događaju i mjestu, pa su se “tamburaši u starkama“ zapitali kome sada smetaju i tambure? I oni su se odlučili pridružiti inicijativi snimanja albuma “Tambura i cajka, jadna li nam majka“ u izdanju Hit Recordsa.

Album dueta tamburaških i turbofolk zvijezda

Naslovnu pjesmu albuma “Jadna li nam majka“ pjevaju upravo Mejaši u koprodukciji s Rokerima s Moravu, poznatim folkerima koji su svojim pjesmama nasmijavali i zabavljali generacije. Ovih dana je snimljen i video spot koji će premijeru imati sutra na televizijama i društvenim mrežama, ako i to ne zabrane.

Kako doznajemo, na albumu će se naći i dueti Miroslava Škore i Lepe Lukić, Stjepana Jeršeka Štefa i Lepe Brene, a tamburaške folk pjesme ovom su prilikom odlučili zapjevati i Slavonia Band feat. Rada Manojlović, Kas i Nada Topčagić, Vranac i Aleksandra Prijović, Cecilija i Miroslav Ilić, Šokci i Seka Aleksić, Ivan Štivić i Ana Bekuta, Džentlmeni i Jelena Karleuša, Ivica Plivelić Iva i Vesna Zmijanac, a Gazde će s Cecom vjerojatno izazvati najviše pažnje.

Žele koncert na otvorenju novog stadiona NK Osijeka

Izlazak albuma očekuje se početkom sljedećeg mjeseca, a već je krenula inicijativa da se radi pomirenja glazbenika i političara organizira veliki koncertni spektakl na otvorenju novog stadiona NK Osijeka na Pampasu na kojem bi nastupili svi izvođači s ovog albuma dueta. Naravno, u slučaju da to sve netko shvati ozbiljno i ne skonta koji je danas datum u kalendaru i da je sve ovo samo dobra navlakuša za klikanje na našu stranicu. Pa kad ste već kliknuli, zapratite nas i na YouTubeu i Facebooku i Instagramu. Voli vas Tamburaški radio.

Piše: Tamburaški radio

Rate it

Prethodna objava

Zlatne žice Slavonije

Festival

Natječaj za festival “Zlatne žice Slavonije” Požega 2023.

Organizacijski odbor festivala objavio je Natječaj za nove skladbe za festival "Zlatne žice Slavonije – Požega 2023." Pozivaju autore i izvođače da prijave svoje skladbe najkasnije do 1. svibnja i budu dio najvećeg festivala tamburaške glazbe u nedjelju 3. rujna 2023. godine u Požegi, uz predviđen izravni prijenos u programu Hrvatske radiotelevizije. Tekst prenosimo u cijelosti:   Umjetnički direktor Festivala „Zlatne žice Slavonije“ objavljuje dana, 15. ožujka 2023. godine, sljedeći  […]

today16 ožujka, 2023 268 2

Komentari (0)

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%