Koncert

Šimunovo u Lisinskom

today1 studenoga, 2023 98

Background
share close

Šima Jovanovac priredio je još jedan spektakl za pamćenje u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog oduševivši publiku na još jednom “Šimunovu u Lisinskom”.

Na Šimin poziv, ali i naše obećanje, uputili smo se u Lisinski i po tko zna koji put svjedočili vrhunskoj organizaciji, neopisivim emocijama i odličnom raspoloženju svih koji su uz Šimu stupili na pozornicu hrvatskog hrama glazbe.

Publika je pljeskom i ovacijama pozdravljala pjesme i izvođače, a Šima se i ovaj put pokazao kao vrhunski domaćin koji je ovu manifestaciju pretvorio u pravu tradiciju i izveo je iz okvira Lisinskog, pa smo tako ove godine svjedočili koncertima u Osijeku, Vinkovcima i Novoj Gradiški na kojima su tisuće ljudi pjevali i plesali, a samim time i pokazali da im ovakvih koncerata nedostaje.

Koncert su uveličali i brojni gosti među kojima su bili Marija Pavković Snaša, Vlatka Kopić Tena, Cecilija, Željko Lončarić Žec i Ravnica, Ivan Štivić, Žeteoci, MPS Šokadija Stari Mikanovci, Vukovarski golubići, Tamburaški orkestar Batorek te Pero Galić iz grupe Opća opasnost. Na pozornicu su stupili i vokalni trio Art Voice, Anita Žagar i Ličke drvosječe, a publiku su posebno obradovali i Mate Bulić i Dukati iz Širokog Brijega.

Piše: Tamburaški radio

Rate it

Prethodna objava

Škola tambure

Mladi tamburaši u Vancouveru čuvaju tradiciju predaka

Tradiciju očuvanja hrvatske kulturne baštine i glazbene tradicije već dugi niz godina njeguje Tamburaški orkestar Kardinala Stepinca (TOKS) u Vancouveru u Kanadi, a ove im se godine pridružilo 17 novih učenika prvog razreda tamburaške škole. Obradovale su ih i nove tambure koje su pristigle iz Hrvatske. Orkestar ima ukupno 33 djece polaznika tamburaške škole i 27 članova tamburaškog orkestra koji svojim djelovanjem čuvaju kulturnu baštinu i tradiciju u dijaspori. Tamburaški […]

today25 travnja, 2023 130 2 2

Komentari (0)

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%