Škola tambure

Mladi tamburaši u Vancouveru čuvaju tradiciju predaka

today25 travnja, 2023 130 2

Background
share close

Tradiciju očuvanja hrvatske kulturne baštine i glazbene tradicije već dugi niz godina njeguje Tamburaški orkestar Kardinala Stepinca (TOKS) u Vancouveru u Kanadi, a ove im se godine pridružilo 17 novih učenika prvog razreda tamburaške škole. Obradovale su ih i nove tambure koje su pristigle iz Hrvatske.

Orkestar ima ukupno 33 djece polaznika tamburaške škole i 27 članova tamburaškog orkestra koji svojim djelovanjem čuvaju kulturnu baštinu i tradiciju u dijaspori.

Tamburaški orkestar Kardinal Stepinac osnovan je s ciljem okupljanja mladih hrvatskih iseljenika, kao i podučavanja sviranju tambura. Svojim djelovanjem i izvođenjem folklornih koreografija uz tamburašku pratnju čuvaju i prenose hrvatsku kulturu i baštinu na mlađe naraštaje.

Na svojoj Facebook stranici zahvalili su Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na financijskoj pomoći koju su dobili za kupnju osam novih bračeva i jedne nove bugarije, a donacija im je pomogla unaprijediti rad i osigurati kvalitetno obrazovanje novih učenika.

Piše: Tamburaški radio

Rate it

Prethodna objava

Caprio

Singl

Vinkovački Caprio novim singlom zahvaljuje publici na 10 godina podrške

Sedam dugih godina publika je čekala da vinkovački Caprio objavi novi singl nakon vrlo uspješnih "Bog zna što bih bio bez tebe" i suradnje s Ivanom Šebaljem u hitu "Zadnji put". Dečki su čekali pravi trenutak i pravu pjesmu, a za "Budi uvijek uz mene" odlučili su kako je upravo ta koju su toliko dugo čekali. Caprio je svih ovih godina u punom pogonu, svirke su redovite, a najviše su […]

today22 travnja, 2023 206

Komentari (0)

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%