Festival

Natječaj za festival “Zlatne žice Slavonije” Požega 2023.

today16 ožujka, 2023 272 2

Background
share close

Organizacijski odbor festivala objavio je Natječaj za nove skladbe za festival “Zlatne žice Slavonije – Požega 2023.” Pozivaju autore i izvođače da prijave svoje skladbe najkasnije do 1. svibnja i budu dio najvećeg festivala tamburaške glazbe u nedjelju 3. rujna 2023. godine u Požegi, uz predviđen izravni prijenos u programu Hrvatske radiotelevizije.

Tekst prenosimo u cijelosti:

 

Umjetnički direktor Festivala „Zlatne žice Slavonije“ objavljuje dana, 15. ožujka 2023. godine, sljedeći 

N A T J E Č A J

za nove skladbe za ZLATNE ŽICE SLAVONIJE, POŽEGA 2023. koji će se održati 

u nedjelju, 3. rujna 2023. godine

I.

„Zlatne žice Slavonije“ je festival tamburaške glazbe (u nastavku teksta: Festival). 

Na Festival će biti odabrano sveukupno dvadeset (20)  pjesama, tako da će polovica ili približno polovica pjesama biti klasično tamburaškog karaktera, a druga polovica će biti pop tamburaške pjesme. 

II.

Skladbe za Festival biraju se putem ovog natječaja te putem poziva koji se upućuje od strane Festivala renomiranim hrvatskim autorima i izvođačima.

Kriterij za odabir skladbi je isključivo umjetnička vrijednost, s naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova te cjelokupnog djela.

Snimljene skladbe prijavljuju se isključivo putem e-maila sboticki@zlatne-zice-slavonije.hr od 15. ožujka 2023. godine. 

Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2023. godine, a objava rezultata natječaja uslijedit će do 20. svibnja 2023. godine.

Prijaviti se mogu finalne master snimke ili demo verzije pjesama, pod uvjetom da finalna master snimka bude predana do 30. lipnja 2023. godine.

Izvođač na prijavi mora biti isti izvođač na finalnoj verziji pjesme i na završnoj manifestaciji Festivala.

III.

Autor ili izvođač je dužan dostaviti prijavu na Natječaj koja obavezno mora sadržavati:

  1. a) naslov skladbe
  2. b) ime i prezime autora s točnim adresama
  3. c) primjerak stihova
  4. d) finalnu master snimku (wav format) ili demo verziju pjesme (može biti mp3 format)
  5. e) ime pjevača ili sastava te navesti odgovornu osobu s kontaktnim podacima

IV.

Autori i/ili izvođači slanjem svojih radova prenose na organizatora pravo javne izvedbe i ujedno se obvezuju na potpisivanje odgovarajućeg nakladničkog ugovora zbog reguliranja prava i obveza pri objavljivanju festivalskih skladbi na nosačima zvuka i slike, kao i objave na digitalnim servisima. Sva 

ostala prava pripadaju autorima prema Zakonu o autorskom i srodnim pravima. Autori i/ili izvođači jamče originalnost prijavljenih djela.

Festivalski odbor je donio odluku da će sufinancirati dvadeset (20) autorskih pjesama koje budu izabrane na ovom natječaju s iznosom od 400,00 eura bruto, tako da se taj iznos uplati na račun relevantnog studija gdje se snimala pjesma.

Zbog toga se šalju neobjavljene pjesme koje se mogu objaviti uoči Festivala, ali ne prije 1. kolovoza 2023. godine

V.

Stručno povjerenstvo čine članovi od kojih jedan obnaša funkciju umjetničkog direktora festivala. Stručno povjerenstvo bira skladbe, odnosno odlučuje kojim se autorima upućuje poziv za sudjelovanje.

VI.

Sudionici Festivala pristaju na sudjelovanje u medijskim i sponzorskim kampanjama Festivala, uz potpisivanje odgovarajućeg ugovora.

VII.

Festival „Zlatne žice Slavonije“ Požega 2023. održat će se u nedjelju 3. rujna 2023. godine, uz izvedbu svih izvođača uživo te planirani radijski i televizijski prijenos. Za izvođače soliste i pop tamburaške sastave bit će pripremljen festivalski orkestar.

Za sve dodatne informacije, upite možete uputiti na mail adresu umjetničkog direktora sboticki@zlatne-zice-slavonije.hr ili na broj telefona:  098 793 343 (Saša Botički).

U Požegi 15. ožujka 2023. godine                                                                              UMJETNIČKI DIREKTOR

                                                                                                                                                  Saša Botički

         

                                                                                                                                              

Piše: Tamburaški radio

Rate it

Prethodna objava

Šokačke pisme Županja

Festival

Objavljen natječaj za “Šokačke pisme”, Županja 2023.

Objavljen je natječaj za ovogodišnji glazbeni festival Šokačke pisme u Županji kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti: Natječaj za nove skladbe za 18. glazbeni festival “ŠOKAČKE PISME” koji će se održati u Županji, u nedjelju 4. lipnja 2023. godine. I. Glazbeni festival „ŠOKAČKE PISME“ ima za cilj očuvanje i predstavljanje glazbene baštine koja se njeguje u ovom dijelu panonske ravnice, među žiteljima Slavonije, Baranje, Srijema, Banata i Bačke. Sve prijavljene […]

today14 veljače, 2023 741 2

Komentari (0)

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%